In Nederlandse Componisten spreekt Robert van Altena iedere dinsdag 14.00-15.00 met een nederlands of in Nederland werkzame componist over zijn werk.
Nederlandse Componisten wordt uitgezonden door radio AmsterdamFM 106.8fm / kabel 103.3 / live-stream: www.amsterdamfm.nl
Enkele dagen na de live-uitzendingen zijn de gesprekken terug te luisteren op:
www.facebook.com/NederlandseComponisten
www.nederlandsecomponisten.blogspot.com
www.amsterdamfm.nl

maandag 11 juli 2011

dinsdag 12 juli 14.00-15.00 Gast: Merlijn Twaalfhoven

U kunt de uitzending hier terugluisteren


Voor componist Merlijn Twaalhoven geen klassieke gang van werkkamer naar concertzaal. Een gesprek met Twaalfhoven over zijn werk is een gesprek over o.a. het samenspel in zijn werk van artistieke -en alledaagse realiteit.

"Ik besef dat ik als componist niet slechts verantwoordelijk ben voor de noten op de lessenaars van de musici, maar voor het totaal van de beleving van de toeschouwer"

Woorden die zouden kunnen wijzen op een bijzondere aandacht voor het theatrale.
Maar de 'verantwoordelijkheid' reikt bij Twaalfhoven aanzienlijk verder.
Hij kiest voor samenwerking van bijvoorbeeld amateurmusici met professionals, voor het maken van werk en het organiseren van festivals in probleemgebieden als een Slowaaks zigeunerghetto, de grens tussen Grieks -en Turks Cyprus, de Oude Stad van Jeruzalem en de Palestijnse bezette gebieden.
Het werk van Twaalfhoven heeft de politieke -en maatschappelijke situaties die hij opzoekt niet slechts tot onderwerp hij streeft er ook naar deze situaties tot deel te maken van het werk.

Voor meer informatie over Merlijn Twaalhoven:
www.twaalfhoven.net


—N e d e r l a n d s e C o m p o n i s t e n—
www.facebook.com/NederlandseComponisten
www.nederlandsecomponisten.blogspot.com
e-mail: nlcomponisten@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten