In Nederlandse Componisten spreekt Robert van Altena iedere dinsdag 14.00-15.00 met een nederlands of in Nederland werkzame componist over zijn werk.
Nederlandse Componisten wordt uitgezonden door radio AmsterdamFM 106.8fm / kabel 103.3 / live-stream: www.amsterdamfm.nl
Enkele dagen na de live-uitzendingen zijn de gesprekken terug te luisteren op:
www.facebook.com/NederlandseComponisten
www.nederlandsecomponisten.blogspot.com
www.amsterdamfm.nl

vrijdag 15 juli 2011

zaterdag 16 juli 15.00-16.00 gast: Juan-Felipe Waller

U kunt de uitzending hier terugluisteren.


Juan-Felipe Waller (1971) is een Mexicaans-Nederlands componist. Zijn muziekstudie leidde hem van Mexico-Stad (CIEM) naar Rotterdam (Rotterdams Conservatorium) waar hij als leermeesters Klaas de Vries —compositie— en Rene Uylenhoet — electro-akoustische muziek— en vervolgens Parijs waar hij zich aan het IRCAM verder bekwaamde in de electronica en compositie gerelateerde computertechnologie.

Juan-Felipe Waller spreekt in deze uitzending o.a. over iets wat bij benadering een keramische marimba genoemd kan worden en over zijn ensemblestuk voor wegwerpservies. Naast dit experiment met onconventionele instrumenten verteld hij over de zoektocht die het werk aan elke nieuwe compositie is.
Op 16 oktober zal in Het Muziekgebouw aan 't IJ een nieuwe compositie die Waller schrijft voor het Fokker-orgel in premiere gaan.


Voor meer informatie over het werk van Juan-Felipe Waller:
www.felipewaller.com

Voor reacties en informatie over het programma Nederlandse Componisten:
www.facebook.com/NederlandseComponisten
www.nederlandsecomponisten.blogspot.com
E-mail: nlcomponisten@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten